Kredita

Yrityslainaa uudelle yritykselle - Ota nämä 5 asiaa huomioon

2022-12-13

Etsiessäsi yrityslainaa uudelle yritykselle, voi olla vaikeaa tietää minkä tahon puoleen kääntyä. Yrityslainamarkkinoilla on monia erilaisia pankkeja ja lainanantajia, näin tarkempi tutustuminen markkinaan sopivan yrityslainan löytämiseksi voi olla työlästä ja turhauttavaa. Prosessia voi kuitenkin yksinkertaistaa tekemällä seuraavat asiat oikeassa järjestyksessä. Lue listaamamme 5 asiaa, jotka on otettava huomioon haettaessa uudelle yritykselle yrityslainaa.

Företagslån nystartat företag.jpg

Riippumatta siitä oletko hakemassa pientä tai suurta lainaa, lyhyellä tai pitkällä takaisinmaksuajalla uudelle yrityksellesi, on tiettyjä asioita, joita ottaa huomioon. Kun sinulla on vahva käsitys tekijöistä, jotka vaikuttavat uusien yritysten yrityslainoihin, on yrityksesi helpompaa tehdä parempi päätös. Alla käsittelemme tärkeimpiä asioita, joita miettiä valinnassa.

1. Selvitä tarkkaan uuden yrityksesi tarpeet

Ennen kuin haet rahoitusta, on tärkeää selvittää yrityksesi tarpeet. On suositeltavaa olla selvillä paljon yrityksesi tarkasti tarvitsee, miten rahat käytetään sekä miten investointi hyödyttää yritystä. Esimerkiksi jos olet hakemassa yrityslainaa investoidaksesi raskaaseen koneistoon, selvitä ensin paljon koko projekti maksaa ja millaiset ovat investoinnin odotetut kassavirrat. Vasta tämän selvittämisen jälkeen tiedät tarkasti minkä kokoista summaa uuden yrityksesi kannattaa hakea.

2. Valitse sopiva takaisinmaksuaika

Olet sitten ottamassa pienen tai suuren yrityslainan, takaisinmaksuaika on tärkeässä roolissa. Lainan juoksuaika ei kannata olla liian pitkä eikä liian lyhyt. Palvelussamme voit vertailla suomalaisia lainanantajia, jotka tarjoavat takaisinmaksuaikoja yhdestä kuukaudesta viiteen vuoteen.

Valittaessa takaisinmaksuaikaa, kannattaa ottaa huomioon yrityksesi liiketoimintamalli. Jos esimerkiksi uuden yrityksesi liiketoiminta on kausiluontoista, kannattaa takaisinmaksu ajoittaa korkean kysynnän kauteen. Näin pystyt vapauttamaan lainakustannusten viemän tilan budjetista, kun liikevaihto alkaa laskea.

Jos taas yrityksesi liikevaihto on tasainen ympäri vuoden, sinulla on vaihtoehtona pienentää kuukausittaisia lainakustannuksia valitsemalla pidemmän takaisinmaksuajan. Tämä valinta pitää likvideteettisi parempana verrattuna lyhempään takaisinmaksuaikaan.

3. Vertaile yrityslainan kokonaiskustannuksia

Takaisinmaksuajan lisäksi, yrityslainan korkokulut ovat tärkeä osa yrityslainan valintaa. Eri lainanantajien korkojen vertaileminen on hyödyllistä, mutta korkoa ei kannata kuitenkaan sokeasti tuijottaa. Lyhyellä lainalla voi olla korkeampi vuotuinen korkoprosentti, mutta koska maksat lainan takaisin lyhyemmässä ajassa, voit itseasiassa säästä rahaa ottamalla lyhyen lainan uudelle yrityksellesi.

Vuosikoron lisäksi mukana saatta olla myös muita kustannuksia. Mahdollinen lainan nostomaksu on osa lainan kokonaiskustannuksia. Lisäksi on syytä tarkistaa, mikäli lainassa on muita lisäkustannuksia, kuten lunastusmaksu tai uudelleenjärjestelymaksu.

Helppo tapa vertailla eri yrityslainojen ehtoja on käyttää vertailupalvelua kuten Kreditaa.

4. Budjetti lainalle

Voit helpottaa uuden yrityksesi lainan takaisinmaksua muutamalla yksinkertaisella asialla. Nämä asiat kannattaa tehdä mieluiten mahdollisimman pian lainan myöntämisen jälkeen ja pitää ne mielessä koko laina-ajan.

Viittaamme seuraaviin toimenpiteisiin:

● Budjetoi ennakkoon. Heti kun tiedät tarkasti miltä yrityslainan lyhennyssuunnitelma tulee näyttämään, kannattaa alkaa budjetoimaan lainan maksueriä. Voit tuntea olosi turvallisemmaksi, kun lyhennykset on budjetoitu ja tiedät etukäteen kuinka ne tulevat vaikuttamaan yrityksesi talouteen.

● Varaa ylimääräistä rahaa lainan takaisinmaksuun, luomalla yrityksellesi puskuri lainan lyhennyksiin. Puskurin pitäisi olla ainakin yhden kuukausittaisen lyhennysmaksun verran. Näin pystyt lyhentämään lainaasi vaikka yrityksesi kärsisi odottamattomista toimintaympäristön muutoksista.

5. Ota aikasi

Uusille yritykselle, joilla ei ole vielä tilinpäätöksiä, voi olla vaikeampaa saada lainaa, sillä lainanantajilla ei ole näyttöä yrityksestäsi. Tämän takia on tärkeää yrittää lisätä mahdollisimman tietoa hakemukseesi. Voit esimerkiksi lisätä budjetin, liiketoiminta- tai markkinointisuunnitelman.

Lopuksi haluaisimme painottaa, että on tärkeää antaa prosessin kestää tarvittavan ajan. Yrityslainaa hakiessa kohtaat monia tärkeitä päätöksiä eikä niitä kannata kiirehtiä. Ellei rahoituksen tarpeesi ole kiireellinen, kannattaa sopivan lainan ja lainanantajan valintaa miettiä tarkasti.

Löydä oikeanlainen yrityslaina uudelle yrityksellesi

Riippumatta onko yrityksesi ollut toiminnassa jo jonkin aikaa vai onko se vastaperustettu, voit hakea yrityslainaa Kreditalta. Kredita tekee yhteistyötä useimpien lainanantajien kanssa, mikä tarkoittaa, että tavoitat yli 10 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tämä lisää mahdollisuuksiasi löytää oikea yrityslaina uudelle yrityksellesi.

Hae yrityslainaa tästä

Tai lue lisää yritysrahoituksesta Kreditalla

Kolme vinkkiä, kuinka saada paremmat ehdot yrityksesi rahoitukselle

Yrityslainaa osakeyhtiölle

Lainaa toiminimelle

Kuinka löytää paras korko yrityslainaan?

Pieni yrityslaina

Päivitetty 2022-12-13
Aloita tästä
Hakemus ei ole sitova