Kredita

Vakuudeton yrityslaina

2022-08-26

Vakuudeton yrityslaina - kuinka se toimii?

Vakuudettomat yrityslainat ovat lainamuoto, joita tarjotaan markkinoilla yhä enemmän. Nämä lainat ovat saatavilla yksityisyrityksille sekä sijoitusyhtiöille ja osakeyhtiöille. 

Vakuudettomat yrityslainat ovat monessa suhteessa seurausta lisääntyneestä kilpailusta lainamarkkinoilla. Lisääntynyt kilpailu on lisännyt lainanantajien riskinottohalukkuutta. Riskinotto on puolestaan ​johtanut siihen, että yrityslainoja on mahdollista saada suuremmassa määrin ilman vakuuksia.

On kuitenkin monia yksityiskohtia, joista tulee olla tietoinen ennen vakuudettoman yrityslainan hakemista. Hakeminen voi olla monimutkaista, ja monia asioita on harkittava onnistuaksesi. Mutta me autamme sinua! Täältä voit oppia kaiken vakuudettomista yrityslainoista. 

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

  • Erot vakuudellisten ja vakuudettomien yrityslainojen välillä
  • Miksi aloittavien yritysten voi olla vaikeaa saada lainaa?
  • Mitä vakuudettoman yrityslainan saaminen vaatii?
  • Miksi lainojen vertaileminen internetissä kannattaa?

Miksi yrityslaina?

Aloitamme perusteista: miksi haet yleensä yrityslainaa? Yrityslainat ovat ennen kaikkea tapa hankkia uutta pääomaa, joka parantaa likviditeettiä. Uutta pääomaa voidaan sitten käyttää investointeihin ja muihin asioihin, joita yritys tarvitsee kasvaakseen.

Suurin osa yrityslainoista on vakuudellisia. Näissä tapauksissa pankeilla on vakuus, johon turvautua, jos takaisinmaksussa menee jotain vikaan. Näin ei ole vakuudettomien yrityslainojen tapauksessa. Silloin lainanantajan täytyy luottaa täysin yrityksen takaisinmaksukykyyn. Näissä tapauksissa yksi tai muutama henkilö, yleensä omistaja, joutuu usein takaamaan lainan, jonka jälkeen haet ns. yrityslainaa henkilökohtaisella takauksella.

Yrityslaina vakuudella

Useimmat lainanantajat vaativat vakuuden lainan myöntämiseksi. Vakuus on lainanantajalle takuu siinä tapauksessa, että lainanottaja ei jostain syystä pysty täyttämään osaa sopimuksesta. Se voi koostua esimerkiksi omaisuudesta, laitteista tai varastossa olevista tavaroista. Vakuudeksi voidaan käyttää myös asiakaslaskuja ja henkilökohtaista omaisuutta.

Seurauksia kannattaa miettiä aina, kun jotain laittaa vakuudeksi, niin yrityksen talouden kuin henkilökohtaisen talouden kannalta. Jos lainaehtoja ei jostain syystä pysty täyttämään, vaarana on vakuuden menettäminen. Siksi yrityslainojen vakuus ja takaus ovat päätöksiä, joita tulee harkita huolellisesti.

Vakuudet – hankalaa uudelle yritykselle

Vastaperustetuilla yrityksillä on rajallinen historia ja niiltä puuttuu esimerkiksi tilinpäätös, vuosikertomus ja muut maksukykyä tukevat asiat. Aloittavilla yrityksillä ei myöskään usein ole omaisuutta ja varastoa käytettävänä vakuudeksi. Näistä syistä aloittavien yritysten on usein vaikeaa saada vakuudellista yrityslainaa.

Ainoa vaihtoehto voi siten olla hakea vakuudetonta yrityslainaa. Silloin on erityisen tärkeää välittää lainanantajalle yrityksen liiketoimintasuunnitelma sekä tulevaisuuden visio. On oleellista saada pankki tai lainanantaja uskomaan yhtiön ideaan pitkällä tähtäimellä.

Lainat yrityksille ilman vakuuksia

Nyt tiedät enemmän siitä, miksi yritykset lainaavat ilman vakuuksia ja kuinka lainamarkkinat ovat muuttuneet. Mutta jos lainaat ilman vakuuksia, mitkä ovat tärkeimmät erot vakuudella lainaamiseen verrattuna?

Yleisesti voidaan sanoa, että vakuudettomat yrityslainat ovat pienempiä kuin vakuudelliset lainat. Niillä on myös yleensä korkeammat korot ja lyhyemmät takaisinmaksuajat. Tyypillisiä käyttökohteita ovat yrityslimiitti ja jatkuva luotto. Myönnettävien lainojen kokoon taas voivat vaikuttaa esimerkiksi yrityksen liikevaihto, koko ja ikä. Myös omistajan henkilökohtainen talous voi olla roolissa.

Vakuudettomilla yrityslainoilla on kuitenkin etuja. Yksi niistä on, että prosessi etenee nopeammin. Hakemus on yksinkertainen, nopea ja se voidaan tehdä verkossa. Rahat voidaan maksaa nopeasti. Siksi vakuudettomat yrityslainat ovat optimaalisia pienille yrityksille, jotka tarvitsevat pääomaa saman tien.

Mahdollisuus hakea lainaa verkossa tarjoaa monia hyötyjä. Yksi niistä on mahdollisuus vertailla monia eri lainanantajia verkossa osoitteessa Kredita.fi ja saada useita erilaisia laina​​tarjouksia kerralla. Lainojen vertailu verkossa säästää myös aikaa. 

Vakuudettomat yrityslainat kuitenkin tarkoittavat suurempaa riskiä lainanantajalle. Siksi vaatimukset ovat usein korkeammat. Yleensä vaaditaan esimerkiksi henkilökohtainen takuu. Joitakin asioita, joita lainanantaja yleensä tarkastelee, ovat:

  • Lainan takaajan/takaajien talous
  • Yrityksen historia
  • Lainan tarkoitus

Takaajien talous

Kun osakeyhtiö hakee vakuudetonta yrityslainaa, vaaditaan yleensä yksi tai useampi takaaja. Yleensä lainan takaaja on yksi tai muutama yrityksen omistajista. Myös takaajan talous voi vaikuttaa ehtoihin, jotka yritykselle myönnetään.

Joitakin asioita, jotka voivat vaikuttaa, ovat esimerkiksi maksamattomat velat ja maksuhäiriömerkintä. Nämä tekijät lisäävät riskiä, ​​että lainanantaja hylkää yrityksen lainahakemuksen. Yrityslainaa on kuitenkin mahdollista saada maksuhäiriömerkinnällä. Vaatimukset voivat kuitenkin muuttua kompensoidakseen pankin lisääntynyttä riskiä.

Yksittäisillä yrityksillä ja sijoitusyhtiöillä takaus toimii eri tavalla. Näissä tapauksissa omistaja on yritykseen liittyvä oikeushenkilö. Koska omistaja ja yritys jakavat jo taloudellisen vastuun, henkilökohtaista takausta ei tarvita. Lainausmahdollisuudet ovat kuitenkin edelleen vahvasti sidoksissa omistajan henkilökohtaiseen talouteen.

Taloudellinen historia

Yrityksen taloudellinen historia on keskeinen osa lainahakemusta arvioitaessa. Vaikeuksia voi syntyä esimerkiksi, jos lainanantaja näkee, että yrityksellä on aiemmin maksamattomia velkoja ja maksuhäiriömerkintä. Yrityksillä, joilla on vuosia ollut hyvä talous, ovat parhaassa asemassa.

Koska pankki tarkastelee historiaa, aloittavien yritysten voi olla vaikea saada hyvää lainaa vakuudella tai ilman. Kuitenkin on lainanantajia, jotka tarjoavat vakuudettomia yrityslainoja. Näissä tapauksissa henkilökohtainen takuu on usein ratkaisu. Takaajan henkilökohtaisesta taloudesta tulee takaus, joka korvaa yrityksen taloudellisen historian puutteen. 

Mihin yrityslaina pitäisi käyttää?

Mitä suurempi summa, sitä enemmän lainanantaja on kiinnostunut siitä, mihin lainaa käytetään. Hieman suuremmille summille on hyvä pystyä esittämään aukoton liiketoimintasuunnitelma, keskittyen siihen, miten lainaraha johtaa tuloihin. Pankkia kiinnostaa vain sinun takaisinmaksukykysi vakuuksista riippumatta. Tästä syystä on tärkeää pystyä olemaan selkeä ja vakuuttava liiketoimintasuunnitelman ja yrityksen tulevien tulojen suhteen.

Hae vakuudetonta yrityslainaa

Voi olla vaikea löytää todella hyvää yrityslainaa, vakuudella tai ilman. Yrityslainojen vertailu verkossa voi tehdä siitä nopeampaa ja helpompaa.

Tervetuloa Kredita.fi! Täältä saat tarjouksia yrityslainoista monelta eri lainanantajalta. Kaikki nämä tarjoukset sisältävät vain luottotiedot. Lisäksi sinun ei tarvitse käyttää arvokasta aikaasi lainojen vertailuun yksin. Se ei maksa sinulle asiakkaana enempää kuin jos olisit löytänyt lainan itse.

Lue lisää yritysrahoituksesta:

Yrityslainaa osakeyhtöille

Laskurahoitus

Päivitetty 2022-09-07
Aloita tästä
Hakemus ei ole sitova