Kredita
4.9 / 5

Yrityslainan vertailu - Miksi kilpailuttaa yrityslainaa netissä

2023-06-21

Mistä hakea yrityslainaa netissä? Helppo vastaus kysymykseen on, että yrityslaina kannattaa ottaa mistä yrityksesi löytää parhaimmat ehdot. Tänä päivänä yritykset voivat hakea yrityslainaa perinteisistä pankeista, mutta myös lukuisilta digitaalisilta lainanantajilta. Eri pankkien ja lainanantajien ehdot vaihtelevat kuitenkin suuresti. Tarjousten pyytäminen, niihin perehtyminen ja vertailu voi viedä aikaa. Lisäksi monien pienten suomalaisten yritysten on tutkitusti vaikeaa saada lainahakemuksensa hyväksytyksi. Vaikka yrityksesi ei saisi lainaa yhdeltä lainanantajalta, voi se saada sitä muualta. Siksi yrityslainojen vertailu on järkevää, jotta yrityksesi löytää oikeanlaisen lainan parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Erilaiset kilpailutus- ja vertailupalvelut ovat nykyään arkipäivää. Verkossa pystyt vertailemaan esimerkiksi lentoja, hotelleja ja sähköhintoja. Nämä palvelut helpottavat elämää, sillä esimerkiksi lentojen hintojen vertailu itsenäisesti eri lentoyhtiöiden sivustojen kautta olisi hyvin aikaa vievää. Vertailusivustojen kautta löydätkin helposti halvimman hinnan palvelulle ilman suurempaa vaivaa. Myös yrityslainoja kannattaa vertailla netissä, jos haluat löytää yrityksesi rahoitukselle parhaat mahdolliset ehdot. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin miksi yrityslaina kannattaa kilpailuttaa ja mitä hyötyjä siitä on yrityksellesi.

Yrityslainan vertailu - 6 hyvää syytä:

1. Alhaisempi korko

Pankkien ja lainanantajien ehdot voivat vaihdella suuresti. Jotkut lainanantajat tarjoavat vain isompia summia, ja jotkut lainanantajat kilpailevat alhaisilla koroilla. Tutkimme 16 000 sivustollamme tehtyä yrityslainahakemusta ja havaitsimme, että halvimman ja kalleimman lainatarjouksen todellisten korkojen välillä on keskimäärin 3.4-kertainen ero. Tehdessäsi yrityslainahakemuksen kilpailutuspalvelussa asetat lainanantajat kilpailemaan toisiaan vastaan. Toisin sanoen lainanantajalla on paine antaa yrityksellesi paras mahdollinen korko, jotta se voittaisi tarjouskilpailun. Näin saat helposti puskettua yrityslainan korkoa alemmas yrityksellesi. Lisäksi saadessasi tarjouksia monelta eri lainanantajalta, on todennäköisempää, että jokin lainanantajista tarjoaa alempia korkoja kuin muut.

2. Tarjouksia monelta eri lainanantajilta

Erilaiset yrityslainojen kilpailutuspalvelut tekevät yhteistyötä eri suomalaisten pankkien ja lainanantajien kanssa. Kun teet hakemuksen esimerkiksi Kreditalla, voit saada tarjouksia kaikilta eri Kreditan yhteistyökumppaneilta. Pankkien ja lainanantajien tarjoukset saattavat erota toisistaan paljon mm. lainasumman, takaisinmaksuajan ja kustannusten muodossa. Tekemällä yhden hakemuksen yritysrahoituksen kilpailutuspalvelussa pystyt helposti vertailemaan eri tarjouksia yhdessä näkymässä, ja valita yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon.

3. Ajan säästäminen

Yrityslainan vertailu netissä säästää aikaa yritykseltäsi. Eri pankkien kontaktoiminen vanhanaikaisesti voi viedä yritykseltä paljon aikaa ja resursseja. Vaikka nykypäivänä monet eri pankit ja lainanantajat hyödyntävät digitaalisia hakuprosesseja, on hakemusten tekeminen monelle eri toimijalle monimutkaista ja aikaa vievää. Kilpailutuspalvelussa pystyt yhdellä hakemuksella näkemään monien lainanantajien tarjoukset yrityksesi rahoitukselle.

4. Ilmainen ja ei-sitova hakemus

Lähes aina kilpailutuspalveluiden liiketoimintamalli perustuu siihen, että välittäjä saa komission lainanantajalta. Näin itse asiakkaalle yrityslainan hakeminen on täysin ilmaista. Hakemuksen tekeminen ei myöskään sido yritystä mihinkään. Vaikka todellista yrityslainan tarvetta ei olisi, on yrittäjän helppo tehdä hakemus ja tutkia millaiset ehdot lainalle yritys voisi saada.

5. Tuki läpi prosessin

Yrityslainavälittäjät haluavat tosissaan, että yrityksesi löytää sopivan yrityslainan, koska se on myös välittäjän etu. Näin välittäjät ovat suunnitelleet hakemusprosessinsa sellaiseksi, että pystyt tuomaan yrityksesi vahvuudet helposti esiin. Kreditalla yritykset pystyvät helposti lisämään mm. erilaisia vakuuksia, pankkitietoja ja muita asiakirjoja hakemuksen vahvistamiseksi. Lisäksi rahoitusasiantuntijamme auttavat yritystäsi kaikissa hakemuksen kohdissa, antavat neuvoa sekä ovat yhteydessä lainanantajiin jatkuvasti.

6. Vertailukelpoiset kustannukset

Toisin kuin kuluttajille suunnatuissa lainoissa, yrityslainoissa lainan todellista vuosikorkoa ei tarvitse lakisääteisesti ilmoittaa ja siksi lainan todellisen vuosikoron vertailu voi olla vaikeaa. Yrityslainoihin sisältyy usein paljon erilaisia piilokuluja. Pankeilla ja lainanantajilla voi olla erilaisia ylimääräisiä lainakuluja kuten esimerkiksi nosto-, tilinhoito- ja postimaksut, joita ei aina kommunikoida selvästi. Kreditalla näät tarjouksissa selvästi vertailukelpoisen/todellisen koron, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Näin lainanantajien tarjoukset ovat vertailukelpoisia ja pystyt helposti valitsemaan parhaimman vaihtoehdon.

Kredita on alunperin Ruotsista lähtöisin oleva yritysrahoituksen kilpailutuspalvelu, jonka missiona auttaa pohjoismaalaisia pk-yrityksiä löytämään rahoitusta paremmilla ehdoilla. Palvelussamme yritykset voivat kilpailuttaa yli 15 suomalaista lainanantajaa. Asiantunteva asiakaspalvelu sekä huippuun viilattu prosessimme auttaa suomalaisia pk-yrityksiä vertailemaan yrityslainaa vaivattomasti.

Päivitetty 2023-12-20