Kredita
4.9 / 5

Miltä yrityslainojen korot näyttävät nykypäivänä?

Yrityslainan korot vaihtelevat riippuen lainanantajasta, sillä ne tarkastelevat liiketoimintaasi ja yritystäsi eri tavalla. Miten lainanantajat määrittävät yrityslainan koron, ei ole useimmiten julkista ja perustuu tarkkoihin parametreihin.

Nykyisessä markkinatilanteessa yrityslainojen korot ovat nousseet huomattavasti ja monet pankit ja lainanantajat ovat kiristäneet luotonantoaan. Olemme kuitenkin huomanneet, että lainaa hakevan yrityksen korot saattavat vaihdella jopa 6-50 % välillä.

  • Yrityslainojen vuosittainen korko on vaihtelee 6-50% välillä. Koron suuruuteen vaikuttaa mm. yrityksesi luottoluokitus, lainan takaisinmaksuaika ja yrityksesi toimiala.
  • Vaihtuvakorkoisten yritylainojen korko perustuu markkinakorkoon, jota säätelee Euroopan keskuspankki ohjaamalla taloudellista tilannetta. Markkinoiden koron noustessa, yrityslaina kallistuu ja lainan hinta nousee. Marginaalin kanssa vaihtuvakorkoisten yrityslainojen kustannukset ovat yleensä noin noin 6-12% vuodessa, joka ei eroa paljon kiinteäkorkoisten yrityslainojen koroista.
  • Kuukausimaksullisten yrityslainojen korko on yleensä noin 1-4% kuukaudessa. Korko vastaisi tällöin noin 12-48 %:n vuosikorkoa - mutta yleensä yrityslaina maksetaan takaisin ennenaikaisesti, jolloin yrityslainan kustannukset jäävät käytännössä pienemmiksi.