Kredita
4.9 / 5

Mitä ottaa huomioon vertailessa yrityslainatarjouksia?

Varaa aina hyvin aikaa lainatarjousten ehtojen tutkimiseen ja tarjouksen valintaan.

Kokosimme tärkeimpiä vertailtavia asioita tarjouksissa:

  • Efektiivinen vuosikorko: Yleensä yrityslainan maksut eivät vastaa lainanantajan ilmoittamaa korkoa. Suomessa pankkien ei tarvitse kertoa yrityslainan todellista korkoa ja lainoihin saattaakin sisältyä paljon erilaisia maksuja. Efektiiviseen vuosikorkoon vaikuttavat myös erilaiset lyhennystavat. Siksi Kreditalla laskemme aina lainatarjouksiin efektiivisen vuosikoron, johon sisältyvät kaikki lainan kustannukset. Näin voit helposti vertailla eri yrityslainatarjouksia.
  • Ennenaikainen takaisinmaksu: Useimmilla yrityslainoilla ei ole nostomaksua tai kuluja lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta. Vältä mahdollisuuksien mukaan lainasopimuksia, joissa on nostomaksu tai jotka edellyttävät korkoerokorvausta.
  • Vakuudet: Yrityslainan koosta riippuen, lainanantajat vaativat yleensä takaajan tai muita vakuuksia. Vertaa, tarvitaanko yrityslainan saamiseksi vain yksi vai useampi takaaja. Myös muut mahdolliset vakuudet kuten yrityskiinnitykset kannattaa tarkistaa.
  • Dokumenttivaatimukset: Tarkista vaaditut dokumentit. Jos pankki vaatii monia eri asiakirjoja ja tietoja yrityksestäsi, voi lainan saaminen kestää pidempään.
  • Muut maksut: Yrityslainoihin voi liittyä koron lisäksi myös muita maksuja. Näitä voivat olla nostomaksut, muistutus- tai myöhästymismaksut ja muut lainan hoitokulut.