Kredita
4.9 / 5

Miten yrityslimiitti toimii?

2023-06-02

Mikä on yrityslimiitti?

Useat suomalaiset rahoituslaitokset tarjoavat yrityslimiittiä, ja se on hyvin joustava rahoitusratkaisu yrityksille. Se sopii erityisen hyvin kausiluontoiseen yritystoimintaan, esimerkiksi jos yrityksesi täytyy tehdä investointeja ennen tiettyä sesonkia. Yrityslimiitissä maksat korkoa ainoastaan nostamastasi summasta. Yrityslimiitin summa on yleensä pienempi kuin yrityslainan, mutta yrityslimiitti on yleensä joustavampi vaihtoehto esimerkiksi yrityksen juokseviin kuluihin.

Miten yrityslimiitti toimii?

Kun yrityslimiitti on myönnetty yrityksellesi, voit nostaa myönnetyn summan kokonaan tai osissa. Sinun ei myöskään ole pakko nostaa koko myönnettyä summaa, vaan voit käyttää siitä esimerkiksi vain sen osan, jonka tarvitset silloisiin kuluihisi. Kun maksat sopimuksen mukaisesti luottoa takaisin rahoituksen myöntäjälle, saat samalla saman verran luottoa takaisin tilillesi. Näin voit siis nostaa rahaa lisää, mikäli tarvitset sitä sopimusaikasi aikana. Sinun ei myöskään tarvitse tehdä uutta sopimusta nostaessasi lisävaroja.

Yrityslimiitti

Millaiset kulut yrityslimiitillä on?

  • Keskimääräinen kuukausikorko on korko, jonka maksat ainoastaan käytetystä yrityslimiitistä. Et siis maksa korkoa koko myönnetystä summasta, vaan ainoastaan nostetusta summasta.
  • Keskimääräinen kuukausimaksu on summa, jonka maksat lainanantajalle kuukausittain. Kuukausimaksu määräytyy käytetyn yrityslimiitin sekä kuukausikoron mukaan.
  • Kuukausittainen lyhennys tarkoittaa prosentuaalista minimisummaa, joka on maksettava lainanantajalle kuukausittain.
  • Järjestelypalkkio on ikään kuin palvelumaksu, joka maksetaan lainanantajalle yrityslimiitin nostamisen yhteydessä.
  • Nostopalkkio on summa, joka veloitetaan aina kun haluat nostaa lisävaroja sinulle myönnetystä yrityslimiitistä.

Millaisia erilaisia yrityslimiittejä rahoituslaitokset tarjoavat?

Yrityslimiitin ehdot riippuvat paljon sen myöntäjästä, ja eri rahoituslaitosten myöntämissä yrityslimiiteissä voi olla suuria eroja. Joidenkin suurempien pankkien yrityslimiiteissä asiakas maksaa sekä käytetystä että käyttämättömästä yrityslimiitistä. Jotkut niche-pankit käyttävät yrityslimiitissään mallia, jossa luottoa voi nostaa vain esimerkiksi 3-4 kertaa vuodessa, jolloin sopimus ei ole yhtä joustava kuin monissa muissa rahoitusyrityksissä.

Useimmissa digitaalisissa pankeissa käytetään joustavampaa mallia, jossa asiakas maksaa korkoa ainoastaan käyttämästään summasta. Kyseisissä sopimuksissa on usein tietty kuukausilyhennys, ja sopimukseen voi liittyä myös muita kuluja, kuten nostopalkkio. Sopimusten korot ja muut mahdolliset kulut voivat vaihdella paljon, joten yrityslimiitin ehdot kannattaa tutkia tarkasti ennen sopimuksen tekoa.

Kredita apuna yrityslimiitin hankinnassa

Kun teet yrityslainahakemuksen Kreditan kautta, pääset kilpailuttamaan yhdellä hakemuksella monta eri lainanantajaa. Näin voit valita sinulle sopivimman tarjouksen, joka sopii parhaiten yrityksellesi. Kredita on auttanut yli 20 000 pohjoismaalaista yritystä löytämään yritysrahoitusta.

Kredita haluaa tehdä parhaan yritysrahoituksen hakemisen mahdollisimman yksinkertaiseksi, jotta sinä voit keskittyä tärkeimpään, eli yritykseesi.

Päivitetty 2023-12-20