Löydä kiinteistörahoitusta yrityksellesi
Miksi kiinteistörahoitus?
Yhä useammat yritykset hakevat kiinteistörahoitusta rahoittaakseen kiinteistöprojektejaan. Kiinteistörahoitus tarkoittaa sitä, että lainanottaja panttaa kiinteistön, joka toimii rahoituksen vakuutena. Kiinteistörahoitusta haetaan yleensä kiinteistön hankinnan rahoittamiseen, olemassa olevan kiinteistön laajentamiseen tai muiden lyhytaikaisten tarpeiden rahoittamiseen - esim. olemassa olevan kiinteistön remontointiin. Kiinteistölainoja tarjoavat Suomessa useat lainanantajat ja pankit.
Kiinteistörahoitus - Mitä vaaditaan?
Kiinteistörahoitusta saadaksesi voit pantata kiinteistöjä, osakkeita ja antaa vakuudeksi henkilökohtaisen tai emoyhtiön takauksen. Vaikka yrittykset välttävät vakuuksien ja henkilötakausten riskiä, mahdollisuudet saada kiinteistörahoitusta paranevat, jos ne sisällytetään hakemukseen. Se voi myös johtaa parempiin rahoituksen ehtoihin.
Kiinteistörahoituksessa summat ovat yleensä suurempia kuin perinteisissä yrityslainoissa, joten lainanantajat vaativat usein enemmän eri dokumentteja hakemusprosessissa. Yleensä vaaditaan tietoja kiinteistökohteesta, jonka haluat hankkia tai antaa kiinteistökiinnityksellä (kiinteistötunnus on määritettävä) sekä useimmissa tapauksissa vaaditaan myös kiinteistön arviokirjat tai arvoselvitys. Monimutkaisempiin kauppoihin on myös tärkeää sisällyttää likviditeettisuunnitelmat tai projektiarviot aikatauluineen ja kustannuksineen.
- Kiinteistörahoitusta 10 miljoonaan euroon asti
- Tarjoukset kahden päivän sisällä
- Ilmainen hakemus
Kredita - Kun ehdoilla on väliä
Paremmat ehdot
Käyttämällä alustaamme parannat mahdollisuuksiasi löytää parhaat mahdolliset ehdot kiinteistörahoitukselle. Teemme yhteenvedon kaikista kustannuksista varmistaaksemme, että olet täysin tietoinen paljon eri vaihtoehdot sinulle maksavat.
Aikaa säästävä
Ei tarvetta tehdä hakemuksia monille eri pankeille. Meiltä saat nopean yleiskatsauksen saatavilla olevista yritysrahoitusratkaisuista.
Kaikki rahoitustuotteet
Tarjoamme pääsyn useisiin rahoitustuotteisiin yhdellä hakemuksella. Näin varmistat, että löydät yrityksellesi parhaan mahdollisen ratkaisun.
Mitä kiinteistörahoitus maksaa?
Oikeanlainen kiinteistörahoitus tarpeisiisi
Kiinteistörahoitus yrityksellesi - paremmilla ehdoilla
Väliaikaiset pääomatarpeet
Normaali laina-aika: 3-24 kuukautta
Joustava lyhennys
Seniorilainan lisäksi
Lainakatto 80%
Kaikentyyppiset kiinteistöt
Kiinteistöhankintojen rahoitus
Rahoitusta suunniteltuun hankintaan
Maa-alueiden, kiinteistöjen ja yritysten hankinta
Teknologia, joka säästää aikaa
1Yksinkertainen hakemus
Rakenna rahoitusprofiilisi helposti. Keräämme paljon tietoa automaattisesti julkisista tietolähteistä, jotta pääset nopeammin käsiksi tarjouksiin.
2Me valmistelemme yritysrahoitushakemuksesi
Me varmistamme, että liiketoimintasi esitetään oikein lainanantajille.
3Älykkäitä osumia
Saat tarjouksia eri pankeilta ja lainanantajilta. Järjestelmämme suosittelee osuvimpia tarjouksia rahoitustarpeesi ja yrityksesi kannalta.
4Vastaanota maksu ilman vaivaa
Voit täyttää lisätietopyynnöt ja allekirjoittaa sopimuksen muutamassa minuutissa. Yleensä yrityksesi saa varat 2-5 päivän kuluessa.
Tyytyväisimmät asiakkaat
Kysymyksiä ja vastauksia
Kredita tekee yhteistyötä seuraavien pankkien ja lainanantajien kanssa:
Yrityslaina
Alisa Pankki, BusinessCredit, Fundu, Kasvurahoitus, SME Finance, Yritysluotto.fi, Broaden, Lending House ja Finance Link
Yrityslimiitti
Yritysluotto Flex, BusinessCredit, CapitalBox, Alisa Pankki, Kasvurahoitus
Laskurahoitus
Alisa Pankki, Kasvurahoitus, Fundu, Finance Link, Ikano Bank, Uuva, KTI Laskutus
Kiinteistörahoitus
SME Finance, Fundu
Lue tarkemmin yhteistyökumppaneidemme tuotteista sekä ehdoista tästä.
Jotta voit hakea kiinteistörahoitusta kuten juniorilainaa Kreditalta, sinulla on oltava allekirjoitusoikeudet yrityksessä. Tämä tarkoittaa, että sinulla on oltava johtava rooli ja oltava yrityksen valtuutettu allekirjoittaja, kuten toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen. Yrityksen on myös oltava rekisteröity ja toimiva Suomessa.
Jos sinulla ei ole allekirjoitusokeuksia, mutta taloudellinen tai jokin muu rooli voit aina ottaa yhteyttää asiakaspalveluumme, niin autamme hakemuksessesi.
Yksityishenkilöt, pöytälaatikkoyritykset tai sivuliikeet eivät voi hakea kiinteistölainaa Kreditalta.
Kiinteistörahoitusta voivat hakea osakeyhtiöt, toiminimet, avoimet yhtiöt ja kommandiittiyhtiöt.
Yrityksesi toimialalla ei ole väliä, vaan Kreditalla tarjoamme yritysrahoituksen ratkaisut jokaiselle toimialalle. Olemme erityisesti erikoistuneet ravintola-alan, rakennusalan, vähittäiskaupan ja kuljetusalan rahoitusratkaisuihin.
Ravintola-alan yritykset rahoittavat yritystään usein lainojen tai leasingin kautta. Rakennusalan yritykset puolestaan käyttävät usein ratkaisuna kiinteistörahoitusta tai laskurahoitusta.
Suurissa kiinteistölainoissa lainanottajan voi olla otettava kaksi lainaa, seniorilaina ja juniorilaina. Seniorilaina muodostaa suurimman osan pääomasta (esim. 80 % lainan määrästä), ja kiinteistö on tämän lainan vakuutena. Juniorilainalla rahoitetaan loput lainasta. Juniorilainan vakuudeksi on yleensä kiinnitetty myös kiinteistö, mutta koska kiinteistö on ensimmäisen kiinteistölainan vakuutena, juniorilainan korko on yleensä korkeampi isomman riskin vuoksi.
Monia eri kiinteistöjä voi käyttää juniorilainan vakuutena. Maksimi lainakatto voi vaihdella riippuen kiinteistön tyypistä. Asuntokiinteistön ollessa vakuutena, juniorilainaan saa yleensä suuremman lainakaton verrattuna esimerkiksi teollisuuskiinteistöihin. Helpoin tapa selvittää, kuinka paljon juniorilainaa voit saada kiinteistöäsi vastaan, on tehdä hakemus Kreditalla ja vertailla useita tarjouksia.
Yleisesti kiinteistölaina toimii aivan kuten yrityslaina. Erona näiden kahden välillä on se, että kiinteistölainan lainasumma on usein suurempi ja lainan vakuutena toimii kiinteistöomaisuus.
Kiinteistölainan varoilla ei ole pakko rahoittaa kiinteistön hankintaa. Niitä voidaan käyttää muihin kiinteistöihin liittyviin hankkeisiin, kuten olemassa olevan kiinteistön remontointiin, uuden rakennuksen rakentamiseen tai vain siksi, että yritys tarvitsee liiketoimintaansa lisäpääomaa.
Kiinteistörahoitusta voi käyttää useimpiin kiinteistötyyppeihin, esim:
- Toimistotilat
- Teollisuuskiinteistöt
- Kaupallinen kiinteistö
- Asunnot
- Varastot
- Työpajat
- Maan hankinta
- Maa- ja metsätalouskiinteistö
Kiinteistörahoituksessa dokumentaatiovaatimukset ovat tarkemmat kuin tavallisessa yritysrahoituksessa. Muista siis liittää hakemukseesi takaisinmaksusuunnitelma, projektilaskelma ja kiinteistön arvioitu hinta. Kunnon liiketoimintasuunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada yrityksellesi tarjouksia hyvillä ehdoilla, ja voi siksi olla tärkeää sisällyttää hakemukseesi.
Kiinteistösijoittamisessa on monia hyötyjä. Historiallisesti kiinteistöjen tuotto on ollut tasaista, sekä keskiarvollisesti parempaa kuin monien muiden omaisuuslajien (kuten osakkeiden). Samalla riski ollut huomattavasti pienempi. Kiinteistösijoittaminen voidaan nähdä myös suojana inflaatiota vastaan, sillä kiinteistöjen arvo usein nousee vuokratulojen nousun seurauksena, kun taas pääoman arvo yleensä laskee.
Monen yrityksen päätoimiala on kiinteistöt. Yritykset voivat esimerkiksi ostaa ja saneerata kiinteistöjä tai sijoittaa kerrostaloihin ja välittää vuokra-asuntoja. Tämä tarkoittaa, että kiinteistörahoitusta voidaan käyttää sekä vuokra-asuntoihin, liikekiinteistöihin, loma-asuntoihin, osakehuoneistoihin ja moneen muuhun.
Kreditalla voit vertailla yrityslainoja täysin ilmaiseksi. Jokaisesta Kreditan kautta välitetystä hakemuksesta saamme palkkion lainanantajalta. Tämä tarkoittaa, että sinulle hakijana ei aiheudu ylimääräisiä kuluja, koska lainanantaja maksaa kustannukset.
Yrityslainan hakeminen ei ole sitovaa, emmekä saa palkkiota ennen kuin olet löytänyt yrityslainan ja saanut maksun tilillesi. Olemme puolellasi neuvotteluissa, että yrityksesi löytää sopivan lainan
Kreditalla voit hakea kiinteistörahoitusta kuten esimerkiksi juniorilainaa 0,1-10 miljoonan euron välillä. Yleensä on mahdollista lainata jopa 90 % vakuuksien arvosta.
Luottotietojen tarkistus tehdään yritykselle millä haet kiinteistölainaa, sekä jokaiselle takaajalle, jotka ilmoitat hakemuksessasi. Jos olet yksityinen elinkeinonharjoittaja, lainanantajat määrittävät luottokelpoisuutesi pohjautuen henkilökohtaisiin luottotietoihisi. Yrityksesi luottoluokituksella on vaikutusta saamasi yrityslainatarjousten ehtoihin.
Suosittelemme, että liität mukaan mahdollisimman paljon olennaista tietoa luodessasi kiinteistörahoitushakemusta.
Mitä relevantimpaa tietoa lainanantajat saavat, sitä tarkemman riskiarvion he voivat tehdä, jolloin he voivat tarjota parempia tarjouksia
Esimerkkejä lainanantajia kiinnostavista tiedoista ovat:
- Tase ja tuloslaskelma viimeisten 12 kuukauden ajalta
- Lisävakuus esimerkiksi kiinteistökiinnityksenä
- Takaajat. Ilmoita vähintään yksi takaaja. Voit ilmoittaa itsesi tai toisen henkilön/henkilöitä
- Budjetti
- Kiinteistön arvostus
Kyllä, lainanantajamme tarjoavat erilaisia takaisinmaksusuunnitelmia, joista yksi on bullet-lyhennys.