Kredita

Löydä yrityslaina parhailla ehdoilla

Vertaile monien pankkien ja lainanantajien tarjouksia.

Miksi yrityslaina?

Oma kassavirta ei aina riitä ainoaksi rahoituksen lähteeksi yrityksille. Monet yritykset tarvitsevat sen lisäksi ulkoista rahoitusta eli yrityslainaa eri tarkoituksiin. Yrityslaina voi sopia esimerkiksi liiketoiminnan laajentamisen, kone- ja laiteinvestointeihin sekä tuotekehitykseen, markkinointiin ja lukemattomiin muihin tarpeisiin. Rahoitusmuotona yrityslaina on helposti ymmärrettävä ja ennakoitava. Siinä on selkeät ehdot, ja se on helppo budjetoida. Yrityslainaa hakiessa voi myös helposti käyttää erilaisia vakuuksia lainakustannusten alentamiseksi.

Paljonko yritys voi saada lainaa?

Nyrkkisääntönä on, että yrityslainaa voi saada 10-20% vuotuisesta liikevaihdostastaan. Laadukas yritys voi kuitenkin saada lainaa jopa 30% tai enemmän. Summaan, jonka yritys lopulta saa, vaikuttavat loppujen lopuksi monet eri tekijät. Kolme tärkeintä tekijää ovat: 

 • Lainan tarkoitus: Mihin yrityslaina käytetään?
 • Takaisinmaksukyky: Tuottaako yrityksen toiminta tarpeeksi kassavirtaa yrityslainan takaisinmaksuun
 • Vakuudet: Pystyvätkö yrityksen omistajat toimimaan henkilökohtaisina takaajina ja / tai voiko yritys tarjota muita vakuuksia (esim. Yritys- tai kiinteistökiinnityksenä) 

Kreditalla yritykset voivat kilpailuttaa lainaa kolmeen miljoonaan euroon asti. Ilmaisella hakemuksella voit kokeilla vaivattomasti paljon yrityksesi voi saada lainaa.

Mitä yrityslaina vaatii?

Yrityslaina vaatii yritykseltä erityisesti kykyä maksaa yrityslaina takaisin. Lainaa nostattessa on tärkeää, että yritys budjetoi yrityslainan takaisinmaksuerät huolellisesti ja pystyy maksamaan ne kassavirrastaan. Lainanantaja tekee aina arvion siitä, onko yritys kykenevä takaisinmaksuun tarkistamalla yrityksen talouden ja luottotiedot. Yrityslaina vaatii myös usein vakuuksia. Vakuus antaa lainanantajalle suojan siltä varalta, että lainanottaja ei täytä lainasopimuksen velvoitteitaan.

Muita vaatimuksia ovat: 

 • Yrityksen tulee olla rekisteröity Suomessa
 • Yrityksen tulee olla aktiivinen (yleensä vähintään viimeiset neljä kuukautta)
 • Yrityksellä tulee olla voimassa oleva yhtiömuoto - osakeyhtiö, toiminimi, kommandiittiyhtiö tai avoin yhtiö
 • Omistajalla ja kontaktihenkilöllä täytyy olla suomalaiset pankkitunnukset
 • Yrityslainan tulee olla kohtuullinen suhteessa yrityksen kokoon

Miksi Kredita?

Kreditan digitaalinen vertailualusta auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä löytämään parhaat mahdolliset ehdot yrityslainalle. Olemme avustaneet jo yli 20 000 pohjoismaista yritystä löytämään edullista yrityslainaa tarjoamalla markkinavertailua monesta eri lainanantajasta. Laajennuimme Suomeen vuonna 2022, jotta myös suomalaiset yritykset pääsisivät käsiksi parhaaseen mahdolliseen rahoitukseen mahdollisimman vaivattomasti.

 • Useita tarjouksia yhdellä hakemuksella
 • Erikoistunut yrityslainoihin
 • Tarjoukset jo päivän sisällä
Hae yrityslainaa
Hakemus ei ole sitova
4.7 / 5
183 arvostelua

Miksi Kredita?

Kaikki rahoitustuotteet

Tarjoamme pääsyn useisiin rahoitustuotteisiin yhdellä hakemuksella. Näin varmistat, että löydät yrityksellesi parhaan mahdollisen ratkaisun.

Nopea mutta ammattimainen

Ei tarvetta tehdä hakemuksia monille eri pankeille. Meiltä saat nopean yleiskatsauksen saatavilla olevista vaihtoehdoista yrityksellesi.

Paremmat ehdot

Käyttämällä alustaamme parannat mahdollisuuksiasi löytää parhaat mahdolliset ehdot yrityksesi rahoitukselle. Teemme yhteenvedon kaikista lainan kustannuksista varmistaaksemme, että olet täysin tietoinen paljon eri vaihtoehdot sinulle maksavat.

Kuinka paljon yrityslaina maksaa?

Yrityslainalaskuri: Laske lainan kustannukset yrityksellesi

Yrityslaina - perustietoa

Mikä on yrityslaina?

Yrityslaina on ulkoinen sijoitus yritykseesi. Lainan koko riippuu pääasiassa yrityksesi edellytyksistä ja lainanantajan tarjoamasta. Jotkut lainanantajat erikoistuvat vain pienempiin yrityksiin kun taas toiset isompiin asiakkaisiin. Haettu summa maksetaan yrityksen tilille, ja yritys voi vapaasti käyttää varat. Tämä tekee yrityslainasta hyvin joustavan rahoitusvaihtoehdon.

Miksi yritykset hakevat yrityslainaa?

On monia syitä, miksi yritys saattaa tarvita yrityslainaa. Varat voidaan käyttää vapaasti, esimerkiksi hankintojen tai liiketoiminnan laajentamisen rahoittamista varten. Lainan määrä, takaisinmaksuaika, korko sekä muut ehdot riippuvat sekä lainanottajasta ja lainanantajasta. Tämän takia lainan kulut voivat vaihdella paljon, ja paras tapa saada tarkka yleiskatsaus niistä, on tehdä hakemus palvelussamme. Hakemuksesi ei ole sitova ja emme jaa yhteystietojasi lainanantajien kanssa ennen kuin valitset sinulle parhaiten soveltuvan tarjouksen.

Mistä kannattaa ottaa yrityslaina?

Yrityslaina kannattaa ottaa sieltä, mistä yrityksesi saa parhaimmat ehdot. Ehtojen vertailu voi olla kuitenkin hyvin aikaa vievää. Lisäksi monien pienten suomalaisten yritysten on tutkitusti vaikeaa saada lainahakemuksensa hyväksytyksi. Nykypäivänä yritykset voivat hakea yrityslainaa perinteisistä pankeista, mutta myös lukuisilta digitaalisilta lainanantajilta. Eri pankkien ja lainanantajien korot sekä muut ehdot voivat vaihdella suuresti. Lisäksi markkinan eri toimijat ovat usein keskittyneet erilaisiin asiakassegmentteihin. Vaikka yrityksesi ei saisi lainaa yhdeltä lainanantajalta, voi se saada sitä muualta. Siksi yrityslainojen vertailu on järkevää, jotta yrityksesi löytää oikeanlaisen lainan parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Teknologia, joka säästää aikaa

1Yksinkertainen hakemus

Rakenna rahoitusprofiilisi helposti. Keräämme paljon tietoa automaattisesti julkisista tietolähteistä, jotta pääset nopeammin käsiksi tarjouksiin.

2Me valmistelemme lainahakemuksesi

Varmistamme, että liiketoimintasi esitetään oikein lainanantajille.

3Älykkäitä osumia

Saat tarjouksia eri pankeilta ja lainanantajilta. Järjestelmämme suosittelee osuvimpia tarjouksia rahoitustarpeesi ja yrityksesi kannalta.

4Vastaanota varat ilman vaivaa

Voit täyttää lisätietopyynnöt ja allekirjoittaa sopimuksen muutamassa minuutissa. Yleensä yrityksesi saa varat 2-5 päivän kuluessa.

Olemme tukeneet monia yrityksiä yrityslainan löytämisessä

Italian Cousins

Aloitamme suuren laajennuksen, jossa avaamme kaksi uutta ravintolaa. Kreditan neuvonantajat auttoivat löytämään oikeanlaisen rahoituksen, samalla kun pystyimme keskittymään laajentumiseen. Hakeminen oli hyvin tehokasta ja kilpailuttamisen kautta saimme myös hyvät ehdot uudelle rahoitukselle.

Enrico Artoni, perustaja

dBlux

Koronakriisin vuoksi kysyntä on laskenut samalla kun nykyisiä tilauksia on peruttu. Yrityslaina auttaa minua maksamaan vuokraa sekä juoksevia kustannuksia, kunnes kokoontumisrajoitukset toivottavasti helpottavat.

Olen aiemmin hakenut yrityslainaa omasta pankistamme. Palvelu on kuitenkin huonoa ja pelkästään sähköpostiin vastauksen saaminen kestää 10 päivää. Kreditalla yrityslainan hakeminen oli nopeaa ja helppoa, ja sain heti vastauksen.

Magnus Strandell, perustaja

Karisma Rekrytering

Meillä oli mahdollisuus tehdä investointi, joka vahvistaisi markkina-asemaamme rekrytointipalveluiden osalta. Koimme Kreditan uutena ja huomattavasti enemmän palvelukeskeisempänä yrityslainojen välittäjänä kuin mitä olemme aiemmin tavanneet.

Mukavaa ja ammattitaitoista palvelua kohtuullisilla koroilla ilman "turhaa vaivaa"

Kurt Ståhl, CEO

N-O Däck och Bilreparationer

Meidän piti parantaa yrityksemme likviditeettiä lyhyellä tähtäimellä. Otimme yhteyttä Kreditaan, ja saman tien aloimme saamaan monia tarjouksia.

Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme apuun. Nopea ja sujuva ovat Kreditan avainsanat.

Kiitos Kredita nopeasta palvelusta ja ystävällisestä kohtelusta - suuri suositus!

Nils-Olov Johansson, CEO

Saltö Marin

Minusta eri pankkien ehtojen vertailuprosessi oli mainio, varsinkin nyt, kun suuret pankit ovat tiukempia yritylainojen suhteen. Prosessi Kreditan kautta säästää minulle yrityksen omistajana paljon aikaa verrattuna siihen, että hakisin itse yrityslainaa erikseen jokaisesta pankista.

Mats Lindqvist, omistaja

Tyytyväisimmät asiakkaat

4.7 / 5
183 arvostelua

Yleisiä kysymyksiä yrityslainoista

Yrityslaina yritysmuodosta riippumatta

Miten yritysmuoto vaikuttaa yrityslainan saantiin?

Mahdollisuudet lainan saamiseen saattavat vaihdella sen mukaan, onko yrityksesi toiminimi, osakeyhtiö, avoin yhtiö vai kommandiittiyhtiö.

Yrityslaina toiminimille

Monet toiminimet ovat huomanneet, kuinka hankalaa yrityslainan löytäminen saattaa olla. Yrittäjät kokevat, että perinteiset pankit tekevät lainan saamisen lähes mahdottomaksi tiukkojen ehtojen takia. Nykyään Suomen yritysrahoitusmarkkina on kuitenkin hyvin kilpailtu, ja erilaisia digitaalisia lainanantajia löytyy paljon. Osa näistä on varta vasten erikoistunut toiminimien rahoitusratkaisuihin. Yrityslainaa haettaessa toiminimelle helpottaa, jos yrityksesi talouden lisäksi myös henkilökohtainen taloutesi on vahva ja luottoluokituksesi hyvä.

Yrityslaina osakeyhtiöille

Osakeyhtiöiden yrityslainat ovat yksi yleisimmistä rahoitustyypeistä alustallamme. Verrattuna toiminimeen, osakeyhtiöitä pidetään erillisenä oikeushenkilönä. Näin toiminimiyrittäjä on henkilökohtaisesti vastuussa toiminimen veloista, kun taas osakeyhtiössä vastuu on rajattu omistajien omistusosuuteen. Varsinkin isoissa lainasummissa, osakeyhtiön varoja on voidaan helposti pantata osakeyhtiölle myönnettävän yrityslainan vakuudeksi. On kuitenkin yleistä, että lainanantaja edellyttää myös, että omistaja tai hallituksen jäsen takaa yrityslainan henkilökohtaisesti. Tämä toimii yksinkertaisesti siten, että pankki tai lainanantaja saa vakuuden takaisinmaksusta hakemuksen yhteydessä.

Sopiva yrityslainan määrä yritykselle

Kuinka paljon lainanantajat myöntävät yrityslainaa?

Jos olet hakemassa yrityslainaa yrityksellesi, tiedät yleensä tarkasti kuinka paljon haluat lainata. Mutta kuinka paljon pankit yrityksellesi lopulta myöntävät, riippuu hieman eri tekijöistä:

Pankkien myöntämään lainasummaan vaikuttaa erityisesti millaisessa kunnossa yrityksesi talous on, sekä yrityksesi tausta. Yrityksesi liiketoimintasuunnitelmalla, luottoluokituksella, vakuuksilla ja monella muulla asialla on vaikutus myönnettävään lainan määrään. Lainanantajat yrittävät erityisesti arvioida millainen on yrityksesi kyky maksaa yrityslaina takaisin tulevaisuudessa.

On kuitenkin kaksi nopeaa ja yksinkertaista tapaa saada selville, kuinka paljon yrityslainaa voit suunnilleen saada yrityksellesi.

Lainan määrä prosentteina liikevaihdosta: Pk-yritykset voivat yleensä saada yrityslainaa 10-20% vuotuisesta liikevaihdostaan, mutta jopa 30% liikevaihdosta on mahdollinen.

Lainan määrä prosentteina liikevoitosta: Pk-yritykset voivat yleensä saada yrityslainaa 1-4 kertaa vuotuisen liikevoiton verran.

Pieni yrityslaina on lähtökohtaisesti helpompaa saada. Jos haluat saada suuremman summan, voit esimerkiksi lisätä hakemukseen hyvin laaditun liiketoimintasuunnitelman ja käyttää lisää vakuuksia, kuten yrityskiinnitystä tai henkilötakauksia.

Yrityslainojen korot

Kuinka yrityslainan korko esitetään?

Yrityslainan korko esitetään yleensä kuukausikorkona. Tämä johtuu siitä, että näin yrityksillä on mahdollisuus maksaa yrityslaina takaisin ennenaikaisesti. Suuremmissa lainasummissa korko sen sijaan esitetään yleensä vuosikorkona, mutta näissä tapauksissa pankit saattavat ottaa maksun, jos yrityslaina maksetaan takaisin suunniteltua aikaisemmin.

Millaisen koron yrityslainaan saa?

Viime aikoina lainojen korot yrityksille ovat nousseet ja monet pankit ja lainanantajat ovat kiristäneet luotonantoaan. Yrityslainan korkoon vaikuttavat monet tekijät kuten esimerkiksi lainaamasi summa, takaisinmaksuaika ja yrityksesi luottokelpoisuus. Tämän hetkisessä markkinassa vuosikorko vaihtelee noin 4-30% välillä, kun taas kuukausittainen korko 1-4%.