Kredita
5 / 5

Asiakastarina: Sijoitus aurinkopaneeleihin toi energiaa Elfantminerin kasvuun

Written by: Anu Petäjä

Päivitetty: 4. huhtikuuta 2024

Voitaisiinko kiinteistöt lämmittää tulevaisuudessa nettisurffailun ja datan sivutuotteilla? Elfantminerin perustajan Kristian Savelan koti Lohjan kupeessa on yrityksen pilottihanke, jossa tämä on jo totta. Kotipihaan ajaessa ensimmäiseksi silmiin osuu kaksi valtavaa aurinkopaneelia, jotka tuottavat energiaa kodin sisältä löytyville palvelimille, joiden hukkalämpö puolestaan käytetään perheen isokokoisen omakotitalon lämmittämiseen.

Sopiva yrityslaina löytyi Kreditan kautta

Kun Kristian Savela halusi laajentaa liiketoimintaansa, hän tarvitsi yrityslainan uusien aurinkosähköjärjestelmien, nestelauhduttimien ja servereiden hankintaan. Perinteisen pankkirahoituksen lisäksi haluttiin kilpailuttaa muitakin vaihtoehtoja ja sopiva laina löytyi Kreditan kilpailutusalustan kautta SME Financelta. 

“Kilpailutus oli helppo tehdä ja Kreditan kautta saatujen lainatarjousten ehdot olivat helppo ymmärtää. Myös lopulliset SME Financen kanssa tehdyt sopimukset olivat selkeitä. Lainaneuvotteluissa syntyi tunne, että kaikki osapuolet olivat aidosti kiinnostuneita yhtiön liiketoiminnasta ja valmiita hakemaan ratkaisun yhtiön tarpeita vastaavaksi. Kreditan rahoitusneuvoja piti pyörät pyörimässä ja rahat saatiin tilille muutamassa viikossa”, kertoo Savela.

Kredita_Elfantminer_rahoitus

Kunnianhimoisesti, mutta maltilla eteenpäin

Elfantminer pilotoi hajautettujen palvelimien hukkalämmön hyödyntämisestä jo useammassa lokaatiossa, toistaiseksi vielä tuttujen kumppaneiden omistamissa kiinteistöissä. Rahavirtoja yritykselle syntyy niin servereiden vuokraustoiminnasta kuin sähkön ja lämmön tuotannosta. Ensimmäinen yritykselle asetettu tavoite on jo saavutettu. Pilottihankkeet ovat jo sen verran kannattavaa liiketoimintaa, että Kristian on pystynyt keskittymään kokopäiväisesti yritystoimintaan.

Kredita_elfantiminer_yrityslaina_investointi

“Liikeideaa kannattaa edistää kunnianhimoisesti, mutta ei kiireellä. On tärkeää malttaa osoittaa konseptin toimivuus ja kannattavuus pienessä mittakaavassa ja oppia matkan varrella. Isompien investointipäätösten tekeminen ja rahoituksen hankkiminen on mielekkäämpää toimivaksi osoitetulla konseptilla”, vinkkaa Savela.

Uusiutuvan sähköenergian tuotannolla, hajautetulla palvelinteholla ja hukkalämmön hyödyntämisellä on selkeä potentiaali koko Pohjolassa lämmitystarpeen ja toimivien sähkömarkkinoiden vuoksi, joten kaikki edellytykset Elfantminerin kasvuloikalle on olemassa.