Kredita
5 / 5

Tietosuojakäytäntö

2023-09-13

Johdanto

Kredita Oy (3352012-5) on osa Krea Technology AB:ta (559173-2895), joka on valtuutettu ja rekisteröity Ruotsin finanssivalvonnan toimesta. Kun käytät palveluitamme yritysrahoituksen etsimiseen Suomessa, Kredita Oy (3352012-5, Linnoitustie 6, 02600 Espoo) vastaa henkilötietojesi hallinnasta ja toimii henkilötietojen rekisterinpitäjänä.

Kun teet lainahakemuksen verkkosivuillamme, jaamme henkilötietojasi myös valituille lainanantajille, jotta eri lainavaihtoehtojen vertailu eli palvelun tuottaminen on mahdollista. Tämän takia myös lainanantajat ovat myös vastuussa henkilötiedoistasi heidän tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Jaamme henkilötietojasi myös emoyhtiö Krea Technology AB:lle, kun niitä tarvitaan palvelun kehittämisessä ja palvelun tuottamisessa.

Yksityisyytesi on meille tärkeää, ja henkilötietojesi käsittely tehdään turvallisesti. Kredita käsittelee henkilötietojasi 27. huhtikuuta 2016 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2016/679 yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Tämä tietosuojakäytäntö kertoo, kuinka Kredita kerää ja käyttää henkilötietojasi. Siinä kuvataan myös oikeutesi ja se, kuinka voit tarvittaessa puolustaa oikeuksiasi. Jotta ymmärrät miten henkilötietojasi käsitellään, suosittelemme, että luet tietosuojaselosteen huolellisesti ennen lainanvälityspalvelumme käyttöä. Voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa asiakaspalvelu@kredita.fi, jos sinulla on kysyttävää tietosuoja-asioissa.

Haluamme erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että Kredita tallentaa kaikki asiakaspalvelupuhelut varmistaakseen ja dokumentoidakseen mahdolliset sopimukset ja suostumukset voidakseen täyttää palvelumme tietosuoja-asetuksen kohdan 6 1b mukaisesti. Tallenteita säilytetään niin kauan kuin ne ovat tarpeen virheiden tai mahdollisten petosten selvittämiseksi; kunnes asiakassuhde päättyy, tai kun meillä ei enää ole lakisääteistä velvollisuutta säilyttää tietoja.

Tietojen käyttö suoramarkkinointiin ja puhelinmyyntiin

Kuten monet muutkin yritykset, olemme kiinnostuneita markkinoimaan itseämme ja tuotteitamme ihmisille, jotka ovat tai haluavat tulla Kreditan asiakkaiksi. Siksi käsittelemme henkilötietojasi palveluidemme markkinointia varten. Käsiteltäviä henkilötietoja ovat mm. yrityksen puolesta lainaa hakevan yrityksen nimi, postiosoite ja puhelinnumero. Keräämme tietoja myös julkisista lähteistä, kuten Suomen verovirastosta, luottotietopalveluista (Asiakastieto), osoiterekisteristä (Väestörekisterikeskus) ja yksittäisiltä osoitteentarjoajilta.

Tämän asiakirjan tiedot koskevat sinua myös silloin, jos olet antanutsähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron saadaksesi meiltä markkinointia mm. sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Meillä on lain mukaan oikeus käyttää keräämiämme henkilötietoja markkinoidaksemme itseämme ja tuotteitamme yrityspäättäjille, jotka asemansa puolesta vastaavat talousasioista. Sinulla on aina oikeus kieltäytyä markkinoinnistamme.

Käytämme keräämiämme yhteystietoja vain Kreditan markkinointiin, emmekä jaa niitä kolmansien osapuolten markkinointiin. Jaamme tietoja markkinointikumppaneille vain niissä tilanteissa, jossa he toteuttavat Kredita Oy:n markkinointitoimenpiteitä.

Suoramarkkinointi ja puhelinmyyntikielto


Jos et halua meiltä suoramarkkinointia, voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelu@kredita.fi tai soittaa meille numeroon 09 31531610. Meidän on tallennettava henkilötietosi estolistallemme, jos et halua suoramarkkinointia tulevaisuudessa.

Huomaa, että jos olet itse yhteydessä Kreditaan saadaksesi lisätietoja palveluistamme tai aloitat lainahakemuksen tekemisen ja otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, kyse ei ole suoramarkkinoinnista tai puhelinmyynnistä.

Analytiikkatyökalut

Kredita käyttää analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia, analysoimaan asiakkaiden käyttäytymistä ja liikenteen hankintaa markkinointitoimintojen ja kampanjoiden yhteydessä. Kun tunnistat itsesi mobiilipankkitunnuksilla, lähetämme analytiikkatyökalun tarjoajalle käyttäjätunnuksen, yritystunnuksen ja lainahakemuksen tunnuksen, joita kolmannet osapuolet eivät voi käyttää sinun tai yrityksesi tunnistamiseen. Teemme näin tehostaaksemme eri laitteiden välistä seurantaa ja parantaaksemme palvelumme asiakaskokemusta. Nämä analytiikkatyökalut voivat käyttää evästeitä ja muita tekniikoita kerätäkseen tietoja käyttäjien käyttäytymisestä ja laitteista. Tämä sisältää, mutta ei rajoitu, laitteen näytön kokoon, laitetyyppiin, selaintietoihin, maantieteellisen sijaintiin ja vierailtuihin URL-osoitteisiin (vain Kreditan verkkosivustolla). Kirjautuipa käyttäjä sisään mobiilitunnisteella Kreditan alustalle tai ei, tiedot käyttäjän istunnosta tallennetaan pseudonyymitettyyn käyttäjäprofiiliin. Analytiikkatyökalun tarjoaja tai muu kolmas osapuoli ei voi tunnistaa käyttäjää Kreditan verkkosivuilla keräämiemme tietojen perusteella.

Jos sinulla on kysyttävää Kreditan verkkosivuilla olevista analytiikkatyökaluista, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@kredita.fi.

Tietojen käyttö yrityslainan hakemiseen ja vertailuun

Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

Meidän on käsiteltävä joitakin henkilötietojasi, jotta voimme auttaa sinua lainahakemuksen tekemisessä ja lainojen vertailussa. Kun haet lainaa kanssamme, välillemme muodostuu sopimus.

Hakemuksessa meille antamiesi tietojen lisäksi keräämme myös taloudellisia tietoja ulkopuolisilta osapuolilta, kuten tiedot nykyisistä seuraamuksista tai muista korkean riskin luokitteluista (PEP/RCA). Tekemällä hakemuksen annat luvan kerätä ja käsitellä Suomen Asiakastieto Oy:n kyselyjärjestelmästä luotonantajien tietoja mm. edustamasi yrityksen luotoista, luottoluokituksesta ja taloudellisesta asemasta.


Automatisoitu päätöksenteko

Kun teet lainahakemuksen Kreditalla, teet samalla sopimuksen lainavälityksestä, jolloin Kredita suorittaa sinulle automaattisen tiedon keräyksen. Tämä tarkoittaa, että antamasi tietojen ja luottotietoilmoituksen kautta saamamme tiedot yrityksestäsi (ja mahdollisesti sinusta, jos ilmoittaudut takaajaksi), ovat perusta arvioille, kuka kumppaneistamme voi antaa yrityksellesi lainatarjouksen. Tiedon keräys on siis välttämätöntä, jotta voimme tarjota sinulle lainanvälityspalveluita ja näin täyttää kanssasi tekemämme sopimuksen.

Automaattinen päätöksenteko tarkoittaa sitä, että Kredita ei joissain tapauksissa välitä hakemustasi tietyille lainanantajille, esimerkiksi kun yksittäiset lainanantajat eivät myönnä pyydettyä luottoa nykyisten asiakirjojen perusteella. Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus pyytää manuaalista päätösprosessia, jolloin voit ottaa yhteyttä Kreditan asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@kredita.fi).

Voit myös ottaa yhteyttä kyseiseen lainanantajaan, jos sinulla on kysyttävää lainanantajan henkilötietojen käsittelystä.

Kenen kanssa jaamme tietosi?

Jaamme tietosi niille lainannantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Ajantasainen lista pankeista ja rahoituslaitoksista löytyy verkkosivuiltamme.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Käsittelemme tietoja niin kauan kuin olet Kreditan asiakas, ja tietyn ajan sen jälkeen (enintään 60 kuukautta asiakassuhteemme päättymisen jälkeen). Asiakassuhteemme jatkuu 60 päivää hakemuksesi lähettämisen jälkeen, ottaen huomioon hakuprosessin läpimenoajat ja mahdollisen yhteydenpidon kanssasi.

Analyysi ja tuotekehitys

Miksi käsittelemme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen

Jotta voisimme kehittää tuotteitamme ja tehdä niistä entistä houkuttelevampia sinulle asiakkaana, meidän on analysoitava muun muassa käyttöä ja tuloksia. Haluamme esimerkiksi nähdä, auttoiko palvelumme sinua. Tätä varten meidän on käsiteltävä joitain henkilötietojasi.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, voit syöttää tiedot nykyisistä lainoistasi ja muita mahdollisia tietoja yrityksesi taloudesta. Käsittelemme antamiasi tietoja tarkoituksenamme analysoida taloudellinen tilanteesi sen jälkeen, kun olet käyttänyt Kreditan palvelua. Käsittelymme perusteena on etujen tasapainottaminen, jossa olemme tehneet arvion, että meillä on “oikeutettu etu” käyttää tietoja tutkiaksemme, onko palvelumme auttanut sinua asiakkaana vai ei.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi niin kauan kuin meillä on asiakassuhde ja enintään 60 kuukautta sen jälkeen. Sitten ne poistetaan.

Kenen kanssa jaamme henkilötietojasi?

Jaamme tietosi lainanantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

Henkilötietojen käsittely, johon olemme lain mukaan velvollisia

Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

Kredita on lain mukaan velvollinen ryhtymään tiettyihin toimenpiteisiin, kun olemme tehneet kanssasi sopimuksen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että meidän on työskenneltävä rahanpesun estämiseksi tai että meillä on kirjanpitovelvollisuus. Voidaksemme täyttää laillisen velvoitteemme, meidän on käsiteltävä joitakin henkilötietojasi ja tarvittaessa jakaa niitä tutkintaviranomaisen kanssa.

Käsittelemämme tiedot olet itse toimittanut, esim. yhteystiedot, haluttu lainasumma ja lainan tarkoitus. Keräämme tietoja myös ulkopuolisilta tahoilta, johon olemme lain mukaan velvollisia esimerkiksi EU:n pakoteluettelosta ja PEP-rekisteristä.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Tietoja säilytetään niin kauan kuin lakisääteinen velvoite sitä vaatii, mutta emme saa käyttää niitä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Turvallisuus sopimuksen yhteydessä

Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

Sinun ja meidän turvallisuutemme vuoksi palvelun yhteydessä meidän on joskus jaettava tietoja viranomaisten kanssa tai ryhdyttävä muihin toimenpiteisiin palvelun väärinkäytön ehkäisemiseksi esimerkiksi estääksemme jotakuta ottamasta lainaa sinun nimissäsi, voidaksemme ehkäistä tai tutkia mahdollisia petoksia tai estääksemme muita lainrikkomuksia. Tällöin meillä on lain mukaan turvallisuuteen perustuva "oikeutettu etu" henkilötietojen käsittelyyn.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Tietoja säilytetään niin kauan kuin on tarpeen mahdollisten petosten, muiden lainrikkomusten tai palvelun väärinkäytön tutkimiseksi, mutta emme saa käyttää niitä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Mihin tallennamme tietosi

Kredita pyrkii aina tallentamaan ja käsittelemään henkilötietojasi EU/ETA-alueella. Poikkeustapauksissa henkilötietojasi voidaan kuitenkin siirtää ja käsitellä EU:n/ETA:n ulkopuolisissa maissa toimittajiemme tai kumppaneidemme kautta. Näissä tapauksissa Kredita on varmistanut, että on olemassa riittävät takeet siitä, että henkilötietosi on suojattu Suomen tietosuojaviranomaisen "asianmukaisiksi suojatoimenpiteiksi" kuvailemalla tavalla. Tämä tarkoittaa, että tällaisen toimittajan on täytettävä GDPR:n vaatimukset.

Sinun oikeutesi

Rekisteröijänä sinulla on joukko GDPR:n mukaisia ​​oikeuksia, jotka on lueteltu alla. Kreditalla on pääsääntöisesti velvollisuus vastata pyyntöösi 30 päivän kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Jos pyynnön auttaminen kestää kauemmin, Kreditan on ilmoitettava sinulle syy tähän.

Oikeus nähdä rekisteritiedot

Voit ottaa yhteyttä Kreditaan (asiakaspalvelu@kredita.fi) milloin tahansa ja pyytää otteen henkilötiedoistasi, jotka Kredita on tallentanut ja mihin tarkoitukseen niitä käsitellään.

Oikeus oikaisuun

Voit ottaa yhteyttä Kreditaan milloin tahansa ja pyytää virheellisten henkilötietojen korjaamista tai puutteellisten henkilötietojen täydentämistä.

Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan, henkilötietosi, jolloin poistamme kaikki mahdolliset tiedot lain edellyttämissä puitteissa. Saatamme joskus joutua tallentamaan tiettyjä henkilötietoja, esim. kun laki vaatii meitä tekemään niin tai jos käsittelyä vaaditaan laillisten etujemme puolustamiseksi.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista esimerkiksi odottaessasi virheellisten tietojen tarkistamista ja mahdollista oikaisua. Huomaa, että henkilötietojesi rajoittaminen tai poistaminen voi tarkoittaa, että emme pysty tarjoamaan palveluamme ja näin täyttämään sopimusvelvoitteitamme sinua kohtaan. Kreditan on myös ilmoitettava sinulle, kun henkilötietojesi käsittelyn rajoitus päättyy.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi koneellisesti luettavassa muodossa ja siirtää ne toiselle henkilötietojen rekisterinpitäjälle, eli sinulla on tietojen siirrettävyysoikeus. Tämä koskee vain henkilötietoja, jotka olet itse meille antanut ja joita käsittelemme automaattisesti ja joita käsittelemme voidaksemme täyttää kanssasi tehdyn sopimuksen tai koska olet antanut suostumuksesi.

Valitukset

Toivomme yhteydenottoa kaikissa tietosuoja-asioissa asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu@kredita.fi), joka tarvittaessa välittää tiedot yrityksen tietosuojavastaavalle.

Jos uskot, että oikeuksiasi on loukattu, voit olla yhteydessä Tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Suomen tietosuojavaltuutettu on tavoitettavissa osoitteessa:

Lintulahdenkuja 4

00530 Helsinki

Puhelinvaihde: 029 566 6700

Sähköposti: tietosuoja@om.fi

https://tietosuoja.fi/etusivu

Muutokset tietosuojakäytäntöömme

Käynnissä olevista pienistä muutoksista tietosuojakäytäntöömme tiedotetaan verkkosivuston kautta. Merkittäviä muutoksia tietojesi käsittelyssä tapahtuu sähköpostitse (jos meillä on pääsy sähköpostiosoitteeseesi), tekstiviestillä tai kirjeellä. Jos sinulla on kommentteja Kreditan henkilötietojen käsittelystä muutoksen seurauksena, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@kredita.fi.


Päivitetty 2024-03-22