Kredita
5 / 5

Asiakastarina: Matka ruoka-autosta The Italian Cousinsiin: "Laajentuminen oli välttämätöntä"

Written by: Anu Petäjä

Päivitetty: 5. huhtikuuta 2024

The Italian Cousins ravintolan peruskonseptina ovat hyvät, laadukkaat raaka-aineet Italiasta ja siitä myös heidän matkansa alkoi. Tänä päivänä kaksi italialaista serkkua Davide ja Enrico johtavat The Italian Cousinsia ja ovat avaamassa viidennen ravintolansa Tukholmaan. Mutta matkalla tämän hetkiseen tilanteeseen he kohtasivat ongelmia saada rahoitusta pankkilainojen kautta.

Yrityksen alkutaival

Davide ja Enrique aloittivat tuomalla valikoituja tuotteita Italiasta, joita he myivät Tukholman markkinoilla. Markkinat korvattiin sitten ruoka-autolla, jonka tilalle tuli serkkujen ensimmäinen ravintola. He ottivat haltuunsa Odengatanilla sijaitsevan pizzerian, koska he halusivat jatkaa italialaista perinnettä. Se oli alku yritykselle, joka kasvoi suuremmaksi - mutta säilytti saman aidon konseptin.

Vuoden sisällä he avasivat kolme ravintolaa, jotka lähtivät nousuun. Tämän jälkeen he halusivat kasvaa ja laajentua. Ajatuksena oli avata vielä kaksi ravintolaa, joista toinen toimisi liiketoiminnan lippulaivana.

- Se oli aika iso projekti, sillä nämä kaksi uutta paikkaa olivat suurempia kuin meillä oli ennen, varsinkin Sergelgatanilla. Mutta tarvitsimme Sergelgatanilla tilaa tuotannon hoitamiseen ja myös ravintolan pitämiseen. Sen tulisi olla lippulaiva. Tästä syystä tarvitsimme uutta rahoitusta, Enrico sanoo.

Pankkiin meneminen vie aikaa

Serkut aloittivat yrityslainan tavoittelemisen menemällä suoraan pankkiin. Mutta kuten useiden muidenkin yritysten kohdalla käy, oli lainan saaminen heille vaikeaa.

- Meillä oli useita tapaamisia pankin kanssa, mutta se ei mennyt niin kuin halusimme. Aluksi kaikkien paperien ja kaiken tarvittavan tiedon tuottaminen oli aikaa vievää. Sen jälkeen prosessi pankin kanssa jatkui useita kuukausia ja lopulta lainaehdot muuttuivat päivästä toiseen, eivätkä ne vastanneet sitä, mistä olimme puhuneet. Meidän täytyi sanoa ei ja tuntui, että tämä kaikki oli ollut ajanhukkaa.

Laajennussuunnitelmat pitoon laitto ei ollut vaihtoehto. Serkuksille laajentuminen oli välttämätöntä, jotta liiketoiminta olisi kannattavaa.

– Toimialallamme on kyse pienistä marginaaleista. Kestävän kehityksen ylläpitäminen ja luominen yrityksessämme edellyttää kasvua. Meidän on laajennettava luodaksemme vakautta, Enrico sanoo, ja Davide jatkaa.

-Juuri niin. Tällä alalla on noin 10-15% myyntimarginaali, joten tarvitaan volyymiä. Jos sinulla on pieni liikevaihto, puhumme olemattomasta rahavirrasta. Laajentumiseen pitää siis pystyä ja laajentuminen vaatii investointeja.

"Saimme mitä halusimme hyvillä ehdoilla"

Laajentumissuunnitelmien eteenpäin viemiseksi he jatkoivat muiden rahoitusmahdollisuuksien etsimistä. He törmäsivät Kreditaan ja päättivät kokeilla palvelua. Heitä tuli vastaan täysin erilainen kokemus kuin se, joka heillä oli ollut suoraan pankissa.

- Prosessi oli yksinkertainen, koska saimme paljon tietoa online-työkalun avulla. Tämä oli positiivista, sillä muuten asioiden läpikäyminen veisi paljon aikaa. Otimme myös suoraan yhteyttä neuvonantajaan, joka auttoi meitä koko prosessin läpi. Meille ei tullut vastaan yhtään informaatiota, joka olisi ollut vaikeaselkoista tai vaikeasti saatavilla. Kävimme läpi kaiken yhdessä ja pystyimme esittämään esiin nousseita kysymyksiä. Kaiken kaikkiaan se oli hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen prosessi, he sanovat ja jatkavat:

- Ilman suurempia ponnistuksia ja ilman suuria päätöksiä saimme nähdä, kuinka paljon saamme lainaa. Kredita teki todella paljon työtä ja näki vaivaa auttaakseen meitä edes tietämättä, ottaisimmeko lopulta jonkin heidän lainoistaan. Se oli hämmästyttävää ja olimme siitä erittäin vaikuttuneita. Koimme tällä tavoin Kreditan turvalliseksi ja luotettavaksi. Olemme erittäin tyytyväisiä, saimme rahoituksen hyvillä ehdoilla. Kaikki sujui erittäin sujuvasti ja kuukauden kuluttua kaikki oli valmista. Jäljellä oli vain homman aloittaminen.

Italian Cousins ravintola

Ravintola-alan lainalla nousujohteiseen liiketoimintaan

Kreditan palvelun kautta serkut allekirjoittivat uuden yrityslainan ja laajennussuunnitelmat lukittiin paikoilleen. Västermalmsgallerian ravintola avattiin vuoden 2022 lopulla ja Sergelgatanilla sijaitseva ravintola avasi ovensa huhtikuussa 2023.

-Kreditan vertailupalvelun kautta saamamme rahoituksen ansiosta avasimme muun muassa ravintolan Västermalmsgalleriaan. Sillä sujuu hyvin, varsinkin kun emme tienneet, miten asiat tulisivat meneen tai mitä odottaa. Se on jo nyt kannattavin ja paras ravintoloistamme. Kaiken kaikkiaan The Italian Cousinsilla menee erittäin hyvin.

Tulevana vuonna on tarkoitus vakauttaa ja kehittää olemassa olevia ravintoloita. Pitkän aikavälin suunnitelma on kuitenkin yhä jatkaa laajentumista.

- Ruoka on intohimomme ja suurin motivaatiomme on alusta asti ollut työskennellä hyvien italialaisten raaka-aineiden kanssa. Se on osa kulttuuria, joka on tärkeä säilyttää. Jatkamme rakentamista sen pohjalta ja jos tarvitsisimme rahoitusta, käyttäisimme Kreditaa ehdottomasti uudelleen. Suosittelemme myös muita yrityksiä käyttämään Kreditan palvelua. Start-up yrityksillä ei ole aikaa pitää 25 tapaamista pankin kanssa, jotka eivät välttämättä edes johda mihinkään. Kreditan toiminta on tehokasta ja nopeaa ja he auttavat sinua koko prosessin läpi.

Tai mikäli olet meidän tavoin vauhdissa ja kasvava yritys, kuten me olimme, eikä sinulla ole aikaa hukattavaksi, luota Kreditaan. Kredita antoi meille mahdollisuuden kiihdyttää ja ottaa nopeasti seuraava askel.

- Rahoitusta on vaikea saada, Kredita on luonut tärkeän ja ratkaisevan palvelun. Kredita on ratkaissut pienten yritysten ongelman saada lainaa.

Faktoja lainasta:

Mikäli sinunkin ravintolalla tai kahvilalla on tarve yrityslainalle, voit tutustua tarkemmin sinulle suunniteltuihin palveluihin ravintola-ala sivultamme.

Italian Cousins tarjoilua