Kredita
5 / 5

Asiakastarina: Perheyritys nousi pienimmästä markkinajohtajaksi

Written by: Anu Petäjä

Päivitetty: 4. huhtikuuta 2024

Sähköskootterien määrä on kasvun kannalta tärkein asia, sillä se lisää palvelun saatavuutta, sanoo sähköskootteriyhtiö Qickin omistaja. Vuonna 2023 he kohtasivat sijoitusmahdollisuuden, joka tarkoittaisi, että heistä tulisi markkinoidensa suurin. Tämä kuitenkin edellytti, että he pystyivät varmistamaan oikean rahoituksen lyhyessä ajassa.

Yrityslainalla pienimmästä tekijästä alansa johtajaksi

Milad Mahmoudyan perusti Qickin yhdessä isänsä kanssa Örebrossa vuonna 2019. He ovat yhdessä johtaneet yritystä, joka kasvoi vuoden 2023 loppuun mennessä 80:sta sähköskootterista noin 2900:aan.

– Keskitymme keskikokoisiin kaupunkeihin. Örebro, Västerås, Eskilstuna, Norrköping, Linköping, Jönköping, Borlänge ja Falun. Se on todella hauskaa! Ehdottomasti hauskinta on, kun saamme toimituksia ja näemme yrityksen kasvavan. Hauskaa on myös nähdä kuinka paljon skoottereitamme käytetään kaupungeissa, Milad Mahmoudyan sanoo.

Qickin perustaja ja omistaja Milad Mahmoudyan.

Ennen vuotta 2024 Qickille avautui mahdollisuus tehdä suuri investointi uusiin skoottereihin. Investointi tarkoitti noin 1400 uutta skootteria, mikä tekisi Qickista suurimman toimijan kaikissa kaupungeissa, joissa yritys toimii.

- Se oli meille erittäin hyvä tilaisuus, koska mahdollisuuden tarjosi saksalainen yritys, joka aikoi lopettaa toimintansa. Heillä oli vain vuoden vanhat sähköskootterit, jotka halusimme ostaa. Ajattelimme, että voisimme korjata ja uudelleenmaalata ne. Kun he olivat sulkemassa, saimme kaiken erittäin hyvällä hinnalla. Mutta aikapaine vaikeutti tilannetta, koska tarvitsimme ulkopuolista rahoitusta, Milad Mahmoudyan sanoo.

Aikapaine johti Qickin Kreditaan

Koska yrityksellä kiire, he epäröivät hakea yritysrahoitusta perinteiseltä suurpankilta, koska he tiesivät tällaisen prosessin kestävän kauan. Kun Milad Mahmoudyan oli aiemmin saanut Kreditalta tietoja sisältäviä sähköposteja, oli yritys jäänyt hänen mieleensä.

- Sain selville, että voisimme hakea lainaa Kreditan kautta. He olivat aiemmin lähestyneet meitä sähköpostilla ja he vaikuttivat sopivalta vaihtoehdolta, koska meillä oli kiire. Joten lähetimme heille rahoitushakemuksen, jonka avulla voisimme ostaa uudet skootterit, hän kertoo.

Kun Milad Mahmoudyan oli jättänyt hakemuksen, yksi Kreditan neuvonantajista otti häneen yhteyttä ja he aloittivat prosessin. Kaikki sujui hyvin ja hänen kokemuksensa Kreditasta oli erittäin positiivinen.

- Keskustelimme läpi koko sopimuksemme ja Kreditan mielestä se kuulosti mielenkiintoiselta, joten he sanoivat yrittävänsä löytää ratkaisun tilanteeseemme. Sen jälkeen asiat etenivät todella nopeasti. Meidän tarvitsi vain lähettää yrityksemme budjetti ja joitain muita asiakirjoja, ja sitten homma jatkui. Neuvonantajamme oli aktiivisena koko ajan. Hän soitteli meille takaisin tarkistaakseen tilannetta ja kertoi minulle kaikkia tarvittavia tietoja. Hän myös hoiti puolestamme kaikki yhteydenotot pankkeihin ja lainanantajiin, Milad Mahmoudyan kertoo.

Kredita auttoi yritysleasingissa

Qick oli alun perin hakenut yrityslainaa. Olosuhteiden ja yrityksen erityistilanteen ja tarpeiden perusteella Kreditan neuvonantajat pystyivät kuitenkin laatimaan heille edullisemman konerahoitus -leasingsopimuksen. Milad Mahmoudyan suosittelee myös muita yrityksiä hakemaan rahoitusta. Kreditan kautta.

- Sinun on ehdottomasti lähetettävä hakemus. Kreditaan kannattaa tutustua, sillä he voivat tarjota niin monia erilaisia ​​ratkaisuja. Kun käsittelimme tätä hakemusta, ajattelimme saavamme tavallisen yrityslainan. Sen sijaan se päätyi leasingsopimukseksi, joka toimi meille erittäin hyvin. Se oli jotain, jota emme itse aluksi ajatelleet ollenkaan. Tähän ajatukseen päädyimme Kreditan ansiosta, hän sanoo.

Qick on yksi niistä yrityksistä, jotka saivat tarvitsemaansa apua Kreditan ilmaisen neuvontapalvelun kautta. Heillä oli henkilökohtainen neuvonantaja, joka auttoi asiakirjoissa, tiedoissa ja yhteydenotoissa lainanantajiin alusta loppuun.

- Se oli sujuva ja yksinkertainen prosessi. Asiakasneuvojamme ymmärsi, että homman oli tapahduttava nopeasti. Hänellä oli vastaukset kaikkiin kysymyksiimme, hän piti yhteyttä lainanantajiin ja ratkaisi kaikki esiin tulleet asiat, Milad sanoo ja jatkaa:

- Se oli meille loistava paikka tehdä osto ja Kredita teki sen mahdolliseksi. Ilman Kreditaa kaupanteko olisi ollut vaikeaa, eikä varmuutta olisi ollut kaupan onnistumisesta. Käytämme ehdottomasti Kreditaa jatkossakin.

Quick aloittaa vuonna 2024 markkinajohtajana

Qick pystyi tekemään investoinnin ja nyt he odottavat matkan jatkamista vuonna 2024 markkinajohtajina kaupungeissaan.

- Se on siistiä ja hauskaa, koska se on ensimmäinen kerta, kun olemme johtoasemassa. Aiemmin olemme aina olleet pienempi tekijä. Ehdottomasti hauskinta on nähdä yrityksen yhä kasvavan. Nyt vuonna 2024 olemme nousseet muutaman vuoden takaisesta 80:sta sähköskootterista noin 4400:aan. Se on hauskaa, Milad Mahmoudyan päättää.

Qickin sähköskootterit

Faktoja lainasta:

  • Summa: 800 000 €
  • Tuote: Konerahoitus yritysleasingina
  • Syy: Sähköskootterien osto

Mikäli sinunkin pienyrityksellä on tarve yrityslainalle, voit tutustua tarkemmin sinulle suunniteltuihin palveluihin pienyritys sivultamme.