Kredita
4.8 / 5

Asiakastarina: Saltö Marin taisteli aikaa vastaan ja voitti - venehallista tuli vihdoin totta

Written by: Anu Petäjä

Päivitetty: 4. huhtikuuta 2024

Uuden venehallin piti olla valmis 2020, mutta kuten monet muutkin asiat, rakennustyöt keskeytyivät koronaviruksen takia. Rakennuslupa oli umpeutumassa, ja pankki epäröi kiinteistörahoituksen myöntämistä epävarmassa tilanteessa keskellä pandemiaa. Telakka taisteli aikaa vastaan.

Mats Lindqvist omistaa ja operoi Saltö Marinin telakkaa Oxelösundissa. Yritys tarjoaa pääasiasssa veneiden säilytystä talven yli sekä monia muita veneisiin liittyviä palveluita. Kukoistava liiketoiminta sai Matsin miettimään laajentumista. Rakennuslupa uudelle venehallille oli valmiina 2020, mutta kun hän oli hakemassa rahoitusta pankistaan suunnitelmille tuli stoppi.

"Rakennuslupa oli valmiina, ja olimme aikeissa aloittaa, mutta kun korona tuli suunnitelmat laitettiin jäihin. Pankki halusi odottaa, sillä heidän näkemyksensä tulevaisuuden tilanteesta oli epävarma."

Mats päätti myös laittaa suunnitelmat venehallista tauolle, mutta kun rakennuslupa oli menossa umpeen, hän koki, että on aika jatkaa ja toteuttaa laajentaminen.

"Rakennuslupa on voimassa vain kaksi vuotta, joten aloin stressaamaan rakennustöiden aloittamisesta. Pankkini mielestä minun olisi pitänyt odottaa, jotta tilanne vakiintuisi vielä enemmän. Vaihtoehtona olisi ollut uuden rakennusluvan hakeminen. Uuden rakennusluvan saaminen hyväksytyksi olisi ollut kuitenkin erittäin pitkä prosessi, joten halusin hyödyntää nykyistä lupaa. Rahoituksen hakemisessa perinteisiltä pankeilta on etunsa, mutta niiden prosessit ovat tarkempia ja kestävät pidempään. Välillä muistan miettineeni, että herranjestas, mikä prosessi. "

Selkeä ja asiantunteva neuvonta

Koska Mats tarvitsi ulkopuolista pääomaa rakentamiseen, hän alkoi tutkimaan muita vaihtoehtoja. Hän löysi Kreditan ja päätti testata palvelua.

"Tein hakemuksen Kreditalla ja jo seuraavaana päivänä, vai oliko se jo samana, he soittivat. Kerroin tarpeestani, ja menimme suoraan asiaan. Kreditan neuvonanantaja kertoi kuinka meidän pitäisi edetä, ja tuntui mahtavalta kuulla, että juuri näin ja näin meidän pitää edetä."

"Prosessista tuli hyvin henkilökohtainen, ja Kredita oli vahvasti mukana. Olimme jatkuvasti kontaktissa, jopa illoin, jos se oli tarpeen. Minulla oli tunne, että he halusivat auttaa minua rahoituksen saannissa sekä minun parastani. Esimerkiksi neuvonantaja sanoi, että tarvitsemme hyvän arvonmäärityksen kiinteistöstä. Hän ehdotti arvostettua arvonmäärittäjää, jonka arvonmääritykset kelpaavat kaikille pankeille ja lainanantajille, ja kertoi, että näin voimme käyttää sitä myös muihin asioihin."

Saltö Marin fastighetslån finansiering

Saltö Marin on vain yksi monesta Matsin yrityksistä. Konsultoinnin ansiosta prosessi ei vienyt liikaa aikaa. Mats on pyörittänyt järvitavernaa vuoden, lisäksi hänellä on pieni vierasvenesatama mökkeineen vuokrattavana, kahvila, messuosastojen sisustusliiketoimintaa.

"Olin juuri ottanut hoitaakseni uuden yrityksen, ja minusta alkoi tuntua, että onko tämä jo liikaa. Tämän takia Kreditalta saatu apu tuntui erittäin mukavalta. Kuten sanoin, Kredita oli sitoutunut saamaan hakemani lainan hyväksytyksi. Pankit eivät ole yhtä sitoutuneita saamaan rahoitusta hyväksytyksi, vaan arvioivat hakemusta enemmän kriittisesti. Minusta tuntui, että minä ja Kredita olimme samalla puolella."

"Kun neuvonantajani Kreditalla sanoi, että hakemus on valmis, se esiteltiin lainanantajille ja sain nopeasti monia rahoitustarjouksia. Tuntui, että sain rahoituksen hujauksessa"

Venehallista tuli todellisuutta

Koska Mats oli jo aloittanut prosessin, venehallin rakentaminen onnistui viimein, kun Mats sai rahoituksen.

"Rakensimme uuden hallin viime kesänä. Täytimme sen veneillä syksyllä ja nyt saamme niistä hyvää vuokratuloa. Kaikki rullaa nyt sujuvasti ja veneitä on tulossa taas paljon ensi syksynä. Olen saanut laajennettua liiketoimintaa hyvin, ja minulla on paljon asiakkaita. Monet erityyppiset asiakkaat tuovat turvaa liiketoiminnalleni."

Hakemuksen tekemisestä Kreditalla oli iso hyöty Saltö Marinille. Hän löysi oikeanlaista rahoitusta hyvillä ehdoilla. Lisäksi prossessi oli Matsin mielestä sujuva, kiitos Kreditan neuvonannon.

"Lainan saamisen kynnys on matalampi, kuin pankista. Minun tapauksessani pankki halusi, että odotan pari vuotta koronan jälkeen. Jos haet perinteisestä pankista yrityslainaa, sinun täytyy tehdä tällaisissa tapauksissa erittäin perusteellinen hakemus kokonaan itse. Minusta tuntui, että Kredita tiesi mitä lainanantajat tarvitsivat hyväksyäkseen lainahakemuksen. Kredita halusi, että yrityslaina saadaan läpi ja teki sen eteen kovasti töitä. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa Kreditasta tai koko prosessista ylipäätään."

Faktoja lainasta:

  • Summa: 610 000 M€
  • Tuote: Kiinteistölaina
  • Syy: Rahoitusta venevajan rakentamiseen talvisäilytystä varten

Lue lisää ja tee hakemus, jos tarvitset projektiin kiintöistörahoitusta.

Båtvarv lån fastighet