Kredita
5 / 5

Asiakastarina: Suntrade - ainutlaatuisella liiketoimintakonseptilla halvempaa ja vihreämpää sähköä vuokralaisille

Written by: Anu Petäjä

Päivitetty: 4. huhtikuuta 2024

Sundtrade tarjoaa vuokralaisille halvempaa ja vihreämpää sähköä ainutlaatuisella liikeideallaan vuokrata teollisuuskiinteistöjen kattoja ja asentamalla katoille itseomistamia aurinkokennojärjestelmiä. Hankkeen pitkästä 25 vuoden elinkaaresta huolimatta he joutuivat vaikeuksiin saada rahoitusta pankkinsa kautta ja päättivät kääntyä Kreditan puoleen.

Nuori aurinkoenergiayhtiö Suntrade AB on ollut olemassa vain 2,5 vuotta. Siitä huolimatta he ovat onnistuneet erottumaan kilpailijoista ainutlaatuisella liiketoimintakonseptillaan. Toisin kuin monet alan kilpailijat, Suntrade omistaa kaikki toimitilansa itse.

Ainutlaatuinen ja potentiaalinen liiketoimintaidea ei aina riitä lainan saamiseksi

- Meillä on siitä melko ainutlaatuinen liikeidea, että vuokraamme teollisuuskiinteistöjen kattoja, asennamme omat aurinkokennojärjestelmämme ja sitten myymme sähkön vuokralaisille. Tämä tarkoittaa, että he saavat sekä halvempaa että vihreämpää sähköä, kertoo Lars Ericson, Suntrade AB:n perustaja.

Uppsalan Suntrade halli

Suhteellisen uutena yrityksenä Suntradella on ollut ongelmia saada rahoitusta perinteisen suurpankin kautta. Lars Ericsonin mielestä suuret pankit eivät ole kiinnostuneita heidän tyyppisestä asiakkaasta.

- Olemme melko uusi yritys, sillä olemme toimineet 2,5 vuotta ja liikevaihto on ollut toistaiseksti vähäistä. Sellaiset asiakkaat eivät suuria pankkeja kiinnosta, Lars Ericson sanoo.

Tarve uuden hankinnan rahoittamiseen

Pankkien käännytettyä heidät pois oli Suntradella edessään pulma. Laajentaakseen liiketoimintaansa oli heidän ostettava lisää aurinkokennoja. Ostaakseen lisää aurinkokennoja heidän oli saatava laina. Asian ratkaisemiseksi he kääntyivät Kreditan puoleen, jossa heitä odotti täysin erilainen kokemus - erittäin myönteinen sellainen.

- Prosessi oli erittäin sujuva. Tapaaminen Kreditan kanssa oli rento ja he ymmärsivät järjestelyn heti. Tämä oli aivan toisin kuin suurilla pankeilla, jotka kaivautuvat asioihin, jotka eivät ole ajankohtaisia näin varhaisessa vaiheessa. Kredita reagoi nopeasti ja ymmärsi nopeasti täysin uuden liiketoimintamallin. Kyseinen malli vaikeuttaa monien pankkien tapaa suhtautua asiaan mutta Kreditalla ei ollut tätä ongelmaa, Lars Ericson sanoo.

Suntraden kannalta on tärkeää, että rahoitusratkaisu pystyi reflektoimaan projektin elinkaarta. Juuri tämän he saivat, kun Kredita teki sopimuksen edullisella leasingsopimuksella.

- Pääsimme sopimuksiin täysin ehdoitta ja tärkeintä oli saada projektin kannattavuuteen ja elinkaareen liittyvä kokonaisuus. Valitsimmepa sitten yritysleasingin tai yrityslainan. Koska harvoissa projekteissa on näin pitkä käyttöikä, totesimme konerahoituksen eli yritysleasingin olevan joustavin ratkaisu. Tämän jälkeen allekirjoitin sopimuksen, Lars Ericson päättää.

Uppsalan Suntrade

Faktoja lainasta:

  • Summa: 200 000 €
  • Tuote: Konerahoitus
  • Syy: Aurinkopaneelien hankinta

Mikäli sinunkin osakeyhtiöllä on tarve yrityslainalle, voit tutustua tarkemmin sinulle suunniteltuihin palveluihin osakeyhtiö sivultamme.